Sunday, August 18

Çfarë përjeton vagina juaj gjatë seksit?

Çfarë përjeton vagina juaj gjatë seksit?
Nga ndjesia e të menduarit për seks e deri te orgazma plot kënaqësi – ja çfarë ndodhë aty poshtë…

Sipas një studimi ekskluziv nga Kongresi Amerikan i gjinekologëve, u zbulua se shumë pak femra njohin anatominë e trupit të tyre. Për të ju ndihmuar të kuptoni më mirë pjesët e trupit tuaj, u krijua një udhëzues gjithëpërfshirës për pjesët tuaja intime.

Kur meshkujt eksitohen, ata vërehen mënjëherë nga ereksioni, ndërsa se çfarë ndodhë me femrat është më pak e dukshme nga jashtë, por është po aq stimuluese…

Truri juaj ndjen disa veprime potenciale, enët e gjakut zgjerohen dhe aktivizojnë qarkullim shtesë. Shtimi i qarkullimit nxit sekretet vaginale – lubrifikim natyral i përbërë nga proteinat dhe aminoacidet – dhe pluskim i vulvës. Mijëra përfundime nervore aktivizohen në zonat më të ndjeshme të vaginës.

Indet shtohen në klitorisin tuaj dhe ngurtësohen. Po, po flasim për një lloj ngurtësimi, nëse jeni e ndezur apo eksituar plotësisht, klitorisi juaj mund të trefishojë madhësinë. (duhet pak kohë për t’u zvogëluar, ndonëse gjatë kësaj periudhe, mund të jetë e vështirë për disa femra që të urinojnë).

Qafa juaj e mitrës zbutet, nëse ajo apo ndonjë nerv i madh përreth goditet nga një penis apo lodër seksi gjatë raportit seksual, mund të aktivizojë të njejtat zona të kënaqësisë në tru që aktivizohen nga paraloja.

Në rreth 10% të femrave, kontraktimet e muskujve të legenit gjatë orgazmës mund të nxisin disa pika të lëngjeve nga uretra. Mos e ngatërroni, nuk bëhet fjalë për djersë apo urinë, por është ejakulim femëror – është e përbërë nga sheqerna natyrale dhe acid prostatik, kimikal që gjendet edhe në spermë. Për partnerin, ky lloj ejakulimi femëror është shumë eksitues.