Sunday, August 18

Kujdes! Super kërpudhat po vrasin njerëz

Kujdes! Super kërpudhat po vrasin njerëz

Një super kërpudhë japoneze ka vrarë tetë pacientë në spitalet e Mbretërisë së Bashkuar. Candida auris, e cila mund të hyjë në qarkullimin e gjakut dhe të përhapet në të gjithë trupin, duke shkaktuar infeksione të rënda, është gjetur në 25 spitale.

Rreth 50 pacientë mbijetuan dhe më shumë së 200 pacientëve iu ishte ‘kolonizuar’ lëkura nga kërpudhat, para se të hyjnë në trupin e tyre nëpërmjet plagëve.

Autoritetet thanë se kërpudhat Candida aurism përhapet lehtë nga një person tek tjetri.  “Fillimisht  kërpudha futet në qarkullimin e gjakut dhe më pas shumëfishohet, duke shkaktuar helmim me gjak. Qelizat e infektuara mund të depozitohen në organe (mëlçi, shpretkë, truri).