Reklamo ketu

Reklamo ketu

Si të jesh një person i këndshëm para të tjerëve

Si të jesh një person i këndshëm para të tjerëve
Si të jesh një person i këndshëm para të tjerëve
Share

Përqendrohuni te pamja fizike, por përpiquni të merrni parasysh bukurinë e qëndrimit tuaj dhe mirësinë e zemrës suaj.

Kur dëgjoni një kompliment, do të ishte mirë nëse nuk i referohet vetëm pamjes fizike. Mësoni të jeni një person i këndshëm pa u mbështetur në tiparet e fytyrës dhe trupit tuaj.

Ndjenja e humorit brenda kufijve të arsyeshëm, buzëqeshjet e sinqerta dhe inteligjenca veshin bukur një figurë të lakmueshme dhe një fytyrë engjëllore. Vishni ato me besim dhe do të jeni një person i këndshëm! Mbani parasysh këto ide, të zbuluara nga S.K. Sharma, psikologe dhe këshilltare e stilit të jetesës, në timesofindia.com.

Ju duhet të dëshironi të jeni një person i këndshëm
Para së gjithash, për t’u bërë një person pozitiv, duhet vërtet të dëshironi të jeni i tillë. Dëshira vjen vetëm kur jeni të sigurt se ndryshimi do të përmirësojë jetën tuaj. Do ta kuptoni se jeni në rrugën e duhur kur njerëzit fillojnë t’ju besojnë më shumë, ata do të jenë të sjellshëm me ju dhe kolegët tuaj në punë do të duan të jenë me ju.

Jini realist!
Të jesh një person i mirë nuk do të thotë që duhet të bëhesh shenjtor. Mund të keni ende ndjenja negative, reagime të ashpra në situata të ndryshme, nëse është e nevojshme. Ideja është që qëndrimi i përgjithshëm të jetë pozitiv, optimist. Mos u dekurajoni kur nuk arrin të jesh më i mirë! Vazhdoni ta dëshironi këtë dhe përpiquni të mos dorëzoheni në situata stresuese.

Kujdes të folurit dhe gjuhës së trupit!
Mësohuni të shpreheni duke përdorur fjalë pozitive dhe të bukura dhe bëni rregullime në gjuhën e trupit tuaj. Ai mbështetet në gjeste dhe reagime sa më miqësore. Mos u përmbaheni nga argëtimi, nëse diçka është qesharake, mos hezitoni të komplimentoni, nëse situata e kërkon dhe shmangni mbajtjen e monopolit në diskutime. Lërini të tjerët të shprehin mendimet e tyre, pavarësisht nga këndvështrimi i tyre.

Zgjidhni njerëzit që janë pjesë e rrethimit tuaj
Një mënyrë e sigurt për të qenë një person optimist është të jesh me njerëz që ndajnë të njëjtat vlera me ty dhe kanë një perspektivë të qetë për jetën. Me pak fjalë, rrethohu me njerëz që e shohin gotën gjysmë plot. Me kalimin e kohës, ju përfundoni duke qenë një prej tyre. Nëse miqtë, kolegët, të afërmit me të cilët vini në kontakt çdo ditë janë shpesh të pakënaqur, kapriçioz, pesimistë, rrezikoni të ndryshoni mentalitetin dhe disponimin tuaj të përditshëm, jo ​​për mirë.

Thuaj faleminderit kur të kesh mundësi
Faleminderit! Faleminderit prindër, miq! Faleminderit, unë, për të gjitha përpjekjet e bëra për të qenë ky që jam. Ji mirënjohës për gjithçka që merr, për gjithçka që mëson, për gjithçka që jeton! Në këtë mënyrë, do ta keni të vështirë të jeni cinikë dhe me një qëndrim përgjithësisht negativ.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...