Reklamo ketu

Reklamo ketu

Varësia nga telefoni. Çfarë përfitimesh merrni nëse e hiqni qafe atë?

Varësia nga telefoni. Çfarë përfitimesh merrni nëse e hiqni qafe atë?
Varësia nga telefoni. Çfarë përfitimesh merrni nëse e hiqni qafe atë?
Share

Ne jemi të lidhur në çdo moment të jetës. Në mëngjes zgjoheni edhe ju duke menduar se çfarë po bëjnë miqtë tuaj virtualë? Varësia nga telefoni është një kurth që, pa e kuptuar, ju vjedh një pjesë të madhe të kohës.

Gjithnjë e më shumë çifte moderne dhe jo vetëm e kalojnë kohën e lirë pothuajse në mënyrë të ngjashme. Hipotetikisht, ai dhe ajo janë ulur në divan, televizori është ndezur dhe secili janë fokusuar në ekranin e telefonit të ofruar. Si mund të jetë kjo kohë cilësore për dy? Varësia nga telefoni është një problem më serioz sesa duket. Gjërat intensifikohen kur partnerët e një çifti fillojnë të komentojnë postimet e njëri-tjetrit në rrjetet sociale. Komike e situatës është kur komentojnë në hapësirën virtuale, dhe ulen pranë njëri-tjetrit në divan. Publikimi awomanshealth.com shkruan për atë që fitoni nëse përballeni me varësinë nga telefoni.

Do të keni më shumë miq të vërtetë
Nuk keni dalë për darkë me dikë që e doni për një kohë? Nuk e dini se çfarë do të thotë një takim romantik? A ju qorton ndërgjegjja që nuk luani sa duhet me të vegjlit? Gjithçka që duhet të bëni është ta mbani telefonin larg. Hapi i parë është ta lini atë në heshtje ose të çaktivizoni të dhënat tuaja të internetit.

Do të vlerësoheni më shumë nga ata që ju rrethojnë
Askush nuk dëshiron të jetë një person i pakëndshëm, injorant për ata që e rrethojnë. Nëse vazhdoni të kontrolloni telefonin tuaj ndërkohë që të tjerët po flasin, keni një shans të mirë që të perceptoheni negativisht nga ata përreth jush. Më shumë se një e treta e përdoruesve të smartfonëve pranojnë se e ndezin ekranin e telefonit kur darkojnë me të afërmit e tyre. Ka shumë njerëz që kontrollojnë telefonat e tyre edhe gjatë shërbesave fetare. Për më tepër, statistikat zbuluan se më shumë se gjysma e pronarëve përdorin telefonat e tyre para se të shkojnë në shtrat dhe pasi të zgjohen.

Gjeni qetësinë dhe paqen e mendjes në botën e tingujve

Kufizoni kohën kur përdorni telefonin dhe respektoni më shumë kohën që ju japin të tjerët.

Largojeni varësinë nga telefoni dhe nuk do të humbisni kurrë momente të veçanta në jetën tuaj
Kur shtypni shpesh telefonin, rreziku për të mos marrë pjesë në momente të rëndësishme në jetën tuaj dhe të njerëzve tuaj të dashur është i madh. Ka prindër të tërhequr aq shumë nga telefonat e tyre, saqë nuk reagojnë ndaj kërkesave të fëmijëve të tyre. Shumë herë, ne flasim për gjëra elementare, si nevoja për të ngrënë, për të fjetur ose për të veshur.

Shikoni përreth jush, nëse jeni në një vend publik! Me siguri shihni shumë vajza të fokusuara në ekranin e telefonit, të cilat nuk reagojnë. Dilni nga modelet e botës moderne dhe jetoni në të tashmen, jashtë hapësirës virtuale!

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...