Reklamo ketu

Reklamo ketu

Pse është mirë t’i dhuroni një orkide në 8 Mars miqve, nënës ose kolegëve tuaj. Çfarë simbolizojnë ato dhe si kujdesen për orkidet

Pse është mirë t'i dhuroni një orkide në 8 Mars miqve, nënës ose kolegëve tuaj. Çfarë simbolizojnë ato dhe si kujdesen për orkidet
Pse është mirë t'i dhuroni një orkide në 8 Mars miqve, nënës ose kolegëve tuaj. Çfarë simbolizojnë ato dhe si kujdesen për orkidet
Share

Është një lule e përshtatshme për një dhuratë për Ditën e Gruas, ndaj ja çfarë duhet të dini nëse dhuroni apo merrni një orkide.
Ka disa arsye për të zgjedhur një orkide për 8 Mars, duke përfshirë edhe simbolikën e veçantë të kësaj lule.

Kuptimi i orkideve

Orkide përfaqësojnë bukurinë dhe feminitetin. Ato konsiderohen simbole të pastërtisë, prosperitetit dhe shëndetit dhe thuhet se sjellin lumturi dhe fat për ata që i kanë në shtëpi. Kur ia jepni një gruaje, mund të interpretohet si një gjest admirimi, dashurie apo edhe dashurie. Orkideja gjithashtu mund të përcjellë një mesazh respekti dhe vlerësimi për personin të cilit i jepni.

Nëse zgjidhni të dhuroni orkide në 8 Mars, ja çfarë simbolizon çdo ngjyrë

Orkide rozë

Feminitet dhe elegancë. Ata japin veten në miqësi për të përcjellë një ndjenjë mirënjohjeje.

Orkide të kuqe

Simbolizon ndjenjat romantike dhe marrëdhëniet pasionante. Ata janë një dhuratë e përkryer për dikë të veçantë për ju.

Orkide portokalli

Ai përfaqëson guximin, forcën dhe krenarinë. Ato janë dhurata perfekte për këdo që ka një prezantim, provim, konkurs apo ngjarje të rëndësishme.

Orkide vjollce

5 shenja që tregojnë se jeni në një marrëdhënie vërtet të veçantë
Mbretëria dhe dinjiteti. Dhënia e dikujt një orkide lejla tregon se jeni mirënjohës dhe përcjell admirim dhe respekt.

Orkide jeshile

Simbolizon shëndetin dhe fatin. Me këtë ato shpesh përdoren si një dhuratë “shërohu shpejt” ose “urimet më të mira”.

Orkide të verdha

Orkide të bardha

Pafajësia, pastërtia, shpresa, përsosja. Gjatë epokës viktoriane në Angli, njerëzit besonin se orkidet e bardha ishin një simbol i pasurisë. Ata u vlerësuan veçanërisht nga mbretëria japoneze. Është zgjedhja më e sigurt nëse doni t’i dhuroni një orkide një gruaje të veçantë në jetën tuaj.

Si të kujdeseni për orkide

Nëse merrni një orkide dhe dëshironi të kujdeseni sa më shumë për të, ndiqni disa udhëzime.
Orkidet preferojnë dritën indirekte, ndaj vendoseni orkidën në një vend të ndritshëm, por pa ekspozim të drejtpërdrejtë ndaj diellit që digjet.
Shumica e orkideve preferojnë temperatura të moderuara, midis 18°C ​​dhe 25°C. Shmangni ndryshimet e papritura të temperaturës.
Në përgjithësi, rekomandohet të ujitet orkideja një herë në javë, por sigurohuni që nënshtresa të thahet midis ujitjeve. Mos lejoni që uji të ngecë në tenxhere, sepse rrënjët e orkidës mund të kalbet. Gjithashtu, shmangni ujitjen e gjetheve dhe luleve.
Orkidet nuk kërkojnë shumë tokë, por preferojnë të kenë rrënjë të ajrosura dhe një tenxhere transparente. Kështu, përdorni një përzierje të veçantë dheu për orkide ose tenxhere me vrima kullimi për të siguruar qarkullim të mirë të ajrit rreth rrënjëve.
Orkidet do të lulëzojnë për muaj pas blerjes dhe mund të vazhdojnë të lulëzojnë me kujdesin e duhur për vitet në vijim. Pas fazës së lulëzimit, orkidet hyjnë në një fazë “pushimi” ku kanë nevojë për kujdesin e duhur për t’i mbajtur të shëndetshme, gati për të lulëzuar përsëri dhe përsëri!
Foto: freepik.com

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...