Reklamo ketu

Reklamo ketu

A keni një të dashur të ri? 5 gjëra që nuk duhet të bëni nëse doni një marrëdhënie të shëndetshme

A keni një të dashur të ri? 5 gjëra që nuk duhet të bëni nëse doni një marrëdhënie të shëndetshme
A keni një të dashur të ri? 5 gjëra që nuk duhet të bëni nëse doni një marrëdhënie të shëndetshme
Share

Prej pak kohësh jeni çift, por mendoni se është një lidhje në të cilën dëshironi të investoni dhe që dëshironi të shndërroheni në diçka serioze.
Një marrëdhënie e shëndetshme kërkon përpjekje të vazhdueshme nga të dy partnerët. Megjithatë, mbi të gjitha, ajo duhet të bazohet në një sërë parimesh të shëndetshme.
Me fjalë të tjera, dinamika e formuar në fillim është jashtëzakonisht e rëndësishme dhe mund të ndikojë fuqishëm në mënyrën se si zhvillohet marrëdhënia juaj me kalimin e kohës. Kjo është arsyeja pse është thelbësore të vendosni bazat e duhura.
Këtu janë 5 gjërat që NUK duhet të bëni nëse doni të ndërtoni një marrëdhënie të shëndetshme!

1. Mos u futni shumë shpejt në diskutime për marrëdhëniet e mëparshme
Ne e dimë se çfarë po mendoni. Sigurisht, e kaluara mund të jetë shumë e rëndësishme për t’u diskutuar. Përvojat e mëparshme mund t’ju ndihmojnë të dyve që të mos përsërisni disa gabime.

Megjithatë, në fazat e hershme të një marrëdhënieje, këshillohet të shmangni plotësisht diskutimet shumë komplekse dhe të detajuara për ish-partnerët tuaj. Këto mund të shkaktojnë të gjitha llojet e mendimeve ndërhyrëse, ankthi, ndjenjën e kërcënimit ose konkluzione si “X ishte më i mirë se unë, tani duhet të provoj se edhe unë mundem”. Toksike dhe krejtësisht e padobishme!

2. Mos i lini gjërat të shkojnë në autopilot për një kohë të gjatë
Tërheqja është në maksimum, do të kaloni shumë mirë dhe gjithçka duket se po shkon në një drejtim të favorshëm. Shijojeni këtë periudhë, por mos e lini të zgjatet shumë pa u thelluar.

Si ta kontrollosh xhelozinë në një marrëdhënie: 10 këshilla që do të të ndihmojnë

Më saktë, nëse doni një lidhje të shëndetshme afatgjatë, është e nevojshme të filloni të flisni për dëshirat dhe synimet tuaja në lidhje me çiftin. Dëshironi të jetoni në të njëjtin qytet në të ardhmen? Dëshironi të qëndroni në vend apo të përjetoni jetën në një pjesë tjetër të botës? Dëshironi martesë dhe fëmijë në një moment? Si i menaxhoni financat tuaja dhe cilat janë synimet tuaja?

Këto pyetje duhet të marrin përgjigje, për t’u siguruar që marrëdhënia juaj nuk do të vihet në vështirësi më vonë për shkak të keqkuptimeve ose përfundimeve të gabuara të nënkuptuara.

3. Mos nxirrni përfundime bazuar në përvojat e kaluara
Ish-partneri yt tërhiqej dhe të neglizhonte kur të fshihte diçka. Pasi e zbulove këtë, ke vuajtur shumë. Aktualisht, ju mendoni se i dashuri juaj aktual ka të njëjtën sjellje, kështu që shpejt arrini në përfundimin se ka diçka që ai nuk po ju thotë.

A tingëllon e njohur kjo? Është një skenar që shumë prej nesh e përjetojnë dhe një nga gabimet më të mëdha në fillim të një lidhjeje. Për të zhvilluar një marrëdhënie të shëndetshme, duhet të kuptoni se e kaluara nuk është një rregull universal dhe, para se të nxirrni përfundime të nxituara, do të ishte një ide shumë e mirë të flisni hapur me partnerin. Në rastin e mësipërm, pyeteni nëse gjithçka është në rregull përpara se të zemëroheni me të sepse ai ju fsheh diçka.

4. Mos lejoni që të ndodhë shantazhi emocional
Shpesh, shantazhi emocional fillon me një lojë. Një shaka banale “Më mungon dhe nëse nuk dalim sonte, do të inatosem me ty” mund të hapë një derë të rrezikshme. Në një marrëdhënie të shëndetshme nuk ka vend për dinamika të tilla, ndaj qëndroni larg tyre. Edhe kur duket se gjërat nuk thuhen apo merren seriozisht.

5. Mos u izoloni në një ishull romantik
Ne e dimë që në muajt e parë të lidhjes suaj, ju prireni të merrni të dashurin tuaj të ri dhe të izoloheni diku, të përqafuar dhe plotësisht të dashuruar. Edhe pse është në rregull ta bëni këtë për një kohë, nëse doni një marrëdhënie të shëndetshme, shmangni izolimin në të. Ju të dy keni nevojë për kohë të ndarë, pavarësi, miq dhe hobi.

Një marrëdhënie ku jeni vetëm ju të dy dhe asgjë tjetër nuk ka rëndësi, mund të kthehet shumë shpejt në bashkëvarësi. Ju me siguri nuk e dëshironi këtë./WOWbiz.al

Foto: pexels

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...