Reklamo ketu

Reklamo ketu

Luftoni stilin e jetesës sedentare me 5 lloje lëvizjesh të shëndetshme

Luftoni stilin e jetesës sedentare me 5 lloje lëvizjesh të shëndetshme
Luftoni stilin e jetesës sedentare me 5 lloje lëvizjesh të shëndetshme
Share

Deri më tani, numri i studimeve që nxjerrin në pah efektet negative të mënyrës së jetesës sedentare janë të shumtë dhe me përfundime shqetësuese.

Stili i jetesës sedentare duhet të zëvendësohet me aktivitete të dobishme për shëndetin. Përndryshe, pa e kuptuar, mund ta gjeni veten duke vuajtur nga kilet e tepërta, depresioni, dhimbjet e shtyllës kurrizore dhe jo vetëm.

Nga rehatia dhe lodhja, në shumicën e rasteve, ne mund të kënaqemi me stilin e jetesës sedentare. Ne preferojmë mjetet e transportit, ashensorin në vend të shkallëve dhe të mbrohemi me justifikime kur duhet të ushtrojmë. Edhe shëtitjet me ritëm të shpejtë ndihmojnë, oksigjenojnë trurin tonë, lëkurën dhe ndryshojnë shëndetin tonë për mirë. Botimi mindbodygreen.com ofron gjithashtu alternativa ushtrimesh për stërvitje fizike në palestër ose vrapim në park.

Trajtimi për stilin e jetesës sedentare: Yoga

Të gjitha pozicionet e jogës bazohen në forcimin dhe shtrirjen e lëvizjeve, dhe punojnë në mënyrë të përsosur nëse frymëmarrja është e saktë. Lëvizja dhe frymëmarrja e kryer në stilin e jogës kanë për qëllim rivendosjen e lidhjes midis trupit dhe mendjes. Ata që praktikojnë joga kanë vënë re se gjatë seancave gëzojnë një gjendje qetësie të veçantë. Shpjegimi: lëvizjet minimizojnë termostatin e stresit, ndërsa përmirësojnë forcën dhe fleksibilitetin e trupit.

Quinoa – Aleati i besueshëm i shëndetit tuaj

Pilates
Pilates është një mënyrë e shkëlqyer për të përmirësuar ekuilibrin dhe qëndrimin tuaj trupor. Kjo është një formë lëvizjeje me emrin e Joseph Pilates, një trajner sportiv që fillimisht ka punuar me balerinët e baletit. Qëllimi i Pilates është të rikthejë tonin e muskujve, forcën e të gjithë trupit dhe qëndrueshmërinë, nëpërmjet një sërë ushtrimesh, të cilat veprojnë për të balancuar të dy anët e trupit.

Teknika Alexander
Forma e lëvizjes e konceptuar nga aktori Frederick Matthias Alexander, në vitin 1896, fillimisht kishte për qëllim identifikimin se cilat janë pozicionet e gabuara të trupit, të cilat ndikojnë në zërin e tij. Duke u nisur nga kjo, Aleksandri zhvilloi një teknikë, që synonte të zbulonte dhe të parandalonte zakonet e dëmshme posturale. Ai theksoi ata që përkeqësohen ose që mund të jenë shkaku i stresit, dhimbjes dhe performancës së dobët.

T’ai Chi
T’ai chi bazohet në një teknikë në kategorinë e arteve marciale kineze, e cila trajton si mendjen ashtu edhe trupin. Ajo punon sipas parimeve kyçe, të cilat përqendrohen në shëndetin fizik, duke lehtësuar tensionin muskulor dhe stresin. Meditimi i lidh lëvizjet fizike me një qetësi terapeutike, dhe lëvizjet e vetëmbrojtjes, nëpërmjet dhënies dhe përgjigjes, balancojnë energjinë e brendshme. T’ai Chi do të thotë qëndrim, lëvizje e matur dhe kontroll. Duke praktikuar këtë formë lëvizjeje, ju thjesht kërceni, me hapa të fortë dhe hapa të relaksuar, në një ritëm unik, të harmonisë së plotë midis yin dhe yang.

Notim
Noti mbron nyjet, forcon muskujt, përmirëson kontrollin e frymëmarrjes dhe rrit qëndrueshmërinë fizike. Ajo është gjithashtu një formë e lëvizjes e dobishme për sistemin kardiovaskular, si dhe për sistemin nervor, duke ndihmuar në përqendrimin dhe përqendrimin më të mirë. Duke qenë se ka një rol të rëndësishëm në mbështetjen e frymëmarrjes, noti është një aktivitet i dobishëm për ata që kanë astmë.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...