Ndoshta ju keni dëgjuar tashmë për matcha latte ose latte shafran i Indisë, të cilat janë bërë shumë të njohura në të gjithë botën. Ato mund të bëhen shumë lehtë në shtëpi dhe janë shumë të shëndetshme!
Nëse dëshironi të zëvendësoni kafenë me alternativa më të shëndetshme dhe më të mira për mëlçinë, rekomandohet të provoni matcha latte. Pluhuri i imët i çajit jeshil, i kombinuar me qumështin bimor, kthehet në një pije që sjell shumë përfitime shëndetësore. Tashmë e dini se çaji jeshil ofron shumë substanca të dobishme për organizmin, por mendoni se matcha ka një efekt edhe më të fortë, sepse konsumohet e gjithë gjethet e çajit jeshil, jo vetëm infuzioni që rezulton prej tij.
Spageti me kungull e karkaleca deti dhe verë të bardhë
Përbërësit për matcha latte:
2 lugë çaji pluhur matcha
1/2 filxhan qumësht bajamesh pa sheqer
1/4 filxhan ujë të nxehtë
Pak ekstrakt stevia, nëse dëshironi ta ëmbëlsoni pijen
Mënyra e përgatitjes:
Përzieni pluhurin matcha me ujë të nxehtë derisa pluhuri të tretet, më pas shtoni qumështin e ngrohtë vegjetal dhe ëmbëlsoni me ekstrakt stevia, sipas preferencave tuaja./WOWbiz.al
Foto:pexels