Reklamo ketu

Reklamo ketu

Teknika për të luftuar pagjumësinë. Metoda 4-7-8

Teknika për të luftuar pagjumësinë. Metoda 4-7-8
Teknika për të luftuar pagjumësinë. Metoda 4-7-8
Share

Pagjumësia është një problem serioz shëndetësor.
Jeni ulur në shtrat, me sy të lodhur dhe gjithë trupin të rraskapitur, duke u përpjekur të pastroni mendjen nga shqetësimet, por nuk mund të flini as për disa orë? Në këtë rast, ju nevojiten këto teknika të luftimit të pagjumësisë nga diyartcrafts.com.

Gjumi është një nga nevojat më të rëndësishme të njeriut, sepse e ndihmon atë të rivendosë energjinë e tij. Gjithashtu e mban shëndetin e tij në një gjendje ekuilibri dhe e ndihmon atë të jetë efikas në të gjitha aspektet e jetës. Një periudhë e pamjaftueshme e gjumit ndikon në kujtesën dhe fuqinë e vëmendjes, por edhe aftësinë për të mësuar. Mësoni këto teknika për të luftuar pagjumësinë dhe nuk do të përballeni më me këto efekte negative!

Pse shfaqen problemet me gjumin?
Para së gjithash, duhet thënë se emocionet e forta, ankthi dhe ndjenjat negative gjatë ditës mund të çojnë në ndërprerje shqetësuese të gjumit. Për fat të mirë, falë shkencës, u zbulua një metodë unike për të hequr stresin dhe rrjedhimisht pagjumësinë. Zgjidhja është premtuese dhe testet e aplikuara tregojnë se mund të bini në gjumë në vetëm një minutë. Kushti është të ndiqni udhëzimet dhe hapat e mëposhtëm.

Teknika për të luftuar pagjumësinë: 4-7-8 frymëmarrje në 60 sekonda
Metoda e shpikur nga mjeku Andrew Weil quhet thjesht: 4-7-8 dhe është një teknikë Yoga. Mund ta aplikoni kudo, në çdo kohë dhe, sipas mjekut, me ndihmën e tij mund të bini në gjumë në jo më shumë se një minutë.

Si të jesh një person i këndshëm para të tjerëve

Çfarë hapash duhet të ndiqni?
Hapi 1. Vendoseni gjuhën pas dhëmbëve të sipërm, aty ku fillon çatia e gojës. Për një minutë, gjuha juaj do të qëndrojë në të njëjtin pozicion.

Hapi 2. Nxirrni frymën për një kohë të gjatë përmes gojës dhe merrni frymë thellë, derisa të dëgjoni një tingull të matur fishkëllimë.

Hapi 3. Mbyllni gojën dhe thithni ngadalë përmes hundës, duke numëruar deri në katër sekonda. Mbajeni frymën dhe numëroni për shtatë sekonda, më pas nxirreni me forcë për tetë sekonda.

Hapi 4. Përsëriteni këtë ushtrim, duke filluar me një frymëmarrje të ngadaltë përmes hundës. Në total ju duhet të bëni katër përsëritje.

Metoda 4-7-8: përfitimet shëndetësore
Kur provoni për herë të parë këtë metodë, mund të dëshironi të merrni më shumë ajër, të thithni për pesë deri në gjashtë sekonda ose më shumë. Nga ana tjetër, mos u shqetësoni se nuk do të mund të mbani frymën tuaj për shtatë sekonda dhe pastaj të nxirrni për tetë të tjera! Duket e vështirë, por nuk është dhe për këtë do të bindeni.

Do të ndjeni sesi shqisat qetësohen, zemra qetësohet, ajo pushon së vrapuari dhe mendja ndalon së kërkuari zgjidhje për të gjitha problemet reale ose të imagjinuara. Thjesht, i gjithë trupi relaksohet dhe përgatitet për gjumë.

Dijeni se numri i sekondave i vendosur në këtë teknikë është studiuar me kujdes për të pasur një efekt të dobishëm në tru dhe mushkëri. Duke e zgjatur frymëmarrjen në katër sekonda, ju e detyroni veten të merrni më shumë oksigjen dhe kjo ndihmon që rrjedha e gjakut të “organizohet” gjatë pauzës shtatë sekondash.

Në fund, në tetë sekonda, të gjitha gazrat e dioksidit të karbonit nga mushkëritë emetohen përmes frymëmarrjes. Kjo metodë përmirëson, jo vetëm lufton pagjumësinë, ajo ju ndihmon të merrni frymë më mirë dhe mushkëritë të marrin më shumë oksigjen.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...