Patatet e ëmbla kanë një përmbajtje shumë të lartë të antioksidantëve që mbrojnë trupin nga sëmundjet e rënda. Nëse nuk dini si t’i përgatisni, duhet ta provoni këtë recetë për patate të ëmbla në furrë!
Ndryshe nga patatet e zakonshme, patatet e ëmbla kanë shumë më pak kalori dhe janë një nga burimet më të mira të vitaminës A, e cila e dimë se ka një efekt kundër plakjes, lufton kancerin dhe mbron shëndetin e syve. Një arsye tjetër për të zëvendësuar patatet e zakonshme me patatet e ëmbla është se ato kanë një indeks të ulët glicemik, që do të thotë se konsumimi i tyre nuk e rrit nivelin e sheqerit në gjak në mënyrë të rrezikshme.
Patatet e ëmbla mund t’i përgatisni në shumë mënyra, por kur i vendosni të plota në furrë, ato kthehen në një pjatë në të cilën mund të përdorni shumë maja: nga gjalpi i kikirikut me farat chia dhe kanella për një ëmbëlsirë të shijshme, deri te zarzavatet. , avokado dhe fasule për të marrë një vakt të ekuilibruar.
Tani ju sugjeroj të provoni patatet e ëmbla të pjekura, të mbushura me rukolë, ullinj jeshil dhe guacamole.
Përbërësit për patatet e ëmbla të pjekura, të mbushura me rukolë dhe avokado:
2 patate të ëmbla
Një grusht rukola
Ullinj jeshil ose kalamata
1/2 avokado e përzier me kripë, piper, qepë të kuqe dhe lëng limoni
2 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
Thekon spec djegës (opsionale)
Mënyra e përgatitjes:
Furra nxehet në 200 gradë Celsius.
Patatet e ëmbla lajini, fshijini me një peshqir, shpojini me pirun dhe lërini në furrë për 45-50 minuta derisa të zbuten.
Pasi të jenë ftohur pak, i presim vertikalisht dhe çdo patate e mbushim me gjethe rukole të freskëta, guacamole, ullinj, spec djegës dhe e spërkasim me vaj ulliri ekstra të virgjër./WOWbiz.al
Foto: pexels