Për të marrë një sallatë ushqyese, duhet të siguroheni që të keni kombinuar karbohidratet e mira me proteinat, yndyrnat e shëndetshme dhe fibrat. Kjo sallatë meli me karota, tofu dhe fasule jeshile është e ekuilibruar nga ana ushqyese.
Meli i zier, të cilin mund ta përgatisni nga fundjava, do t’ju ndihmojë të merrni shpejt sallata të shijshme dhe mbushëse. Mbani më shumë mel të zier në frigorifer, sepse do të jetë shumë e lehtë ta kombinoni me perimet dhe zarzavatet tuaja të preferuara. Një kombinim i shijshëm është kjo sallatë me meli të zier, e kombinuar me karota të papërpunuara dhe bishtaja të ziera në avull. Përveç kësaj, sallata siguron proteina nëse shtoni disa kube tofu.
Pse lakra Kale është e mirë dhe çfarë përfitimesh ka për organizmin?
Përbërësit për sallatën me meli me karota, tofu dhe bishtaja:
1/2 filxhan meli të zier
1 karotë e prerë në rripa me qërues
1 copë qepë jeshile
Një grusht bishtaja të ziera në avull
1/4 filxhan tofu të prerë në kubikë
3 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
1 lugë gjelle lëng limoni
Kripë dhe piper
1/4 lugë çaji xhenxhefil të grirë
Mënyra e përgatitjes:
Hidhini të gjithë përbërësit në një tas të madh dhe përziejini mirë.
Përgatitni dressing-in e vajit të ullirit me xhenxhefil, kripë, piper dhe lëng limoni, më pas mbulojeni sallatën me të duke i përzier mirë të gjitha.
Mund ta dekoroni me gjethe majdanozi./WOWbiz.al
Foto: Shutterstock.com