Është një pasuri shijesh, një paketë e plotë ushqyese dhe mund ta përgatisni edhe kur keni mysafirë kërkues.
Kur ndjeni nevojën për të ngrënë diçka të lehtë, mbushëse, por kremoze dhe tërheqëse, ju rekomandoj kremin e supës me quinoa me kërpudha dhe kokos. Ju nevojiten vetëm përbërës natyralë, të lehtë për t’u blerë dhe të përballueshëm. Kjo përgatitje mund të përgatitet për darkë, pavarësisht nëse e shijoni vetëm ose në shoqërinë e miqve apo familjes.
Mund të mos ju pëlqejë shija e kërpudhave, por ju ftoj të provoni kombinimin e kërpudhave dhe kokosit! Ju do të ndryshoni mendimin tuaj për shijen e kërpudhave. Qumështi i kokosit ka një aromë diskrete, por në të njëjtën kohë të theksuar. Është pothuajse e pamundur të mos njohësh aromën e kokosit në një pjatë.
Quinoa është një burim i shkëlqyer i proteinave, më konkretisht i sasive mbresëlënëse të lizinës, një element thelbësor për rigjenerimin e indeve. Prandaj rekomandohet për ata që bëjnë ushtrime fizike intensive, për tonifikimin e muskujve. Kuinoa përmban një sasi mbresëlënëse fibrash në krahasim me drithërat e tjera. Fibrat janë të nevojshme për tretje efikase dhe për të mbajtur nën kontroll nivelet e sheqerit në gjak.
Guacamole ose salcë meksikane me avokado
Përbërësit për supë me krem dhe quinoa
Për këtë përgatitje, ju duhet të rezervoni afërsisht tre të katërtat e një ore. Nga përbërësit e mëposhtëm merrni rreth katër porcione supë kremi me quinoa. Ju duhet:
2 lugë gjelle vaj ulliri
6 gota kërpudha të copëtuara
4 qepë të vogla, të grira hollë
4 thelpinj hudhre te shtypura
1 lugë çaji trumzë të thatë
kripë dhe piper për shije
2 lugë miell quinoa
1 filxhan qumësht kokosi
3 gota supë me perime
1/3 filxhan quinoa të bardhë ose me ngjyrë
1 lugë gjelle lëng limoni
1 lugë gjelle ujë kokosi
speca djegës dhe majdanoz për shije dhe dekorim
Mënyra e përgatitjes:
Ngrohni vajin në një enë, shtoni kërpudhat, qepën, hudhrën dhe trumzën dhe lëreni të ziejë për rreth pesë deri në gjashtë minuta ose derisa kërpudhat të zbuten.
Shtoni miellin e quinoas, kripën dhe piperin dhe përzieni gjithçka, më pas shtoni qumështin e kokosit, supën me perime dhe quinoan.
Lëreni gjithçka të ziejë për njëzet minuta, shtoni lëngun e limonit, ujin e kokosit dhe lëreni në zjarr për pesë minuta të tjera.
Nëse dëshironi, mund të shtoni edhe supë me perime. Është mirë ta hani të ngrohtë, të zbukuruar me barishte.