Reklamo ketu

Reklamo ketu

Teknikat e motivimit personal për t’u aplikuar tani

Teknikat e motivimit personal për t'u aplikuar tani
Teknikat e motivimit personal për t'u aplikuar tani
Share

Cilat metoda përdorni për të qenë produktiv në jetën tuaj të përditshme? Cilat teknika të motivimit personal dini dhe cilat janë të dobishme? Zbatoni këshillat e mëposhtme!

Ekspertët e menaxhimit të kohës kanë zbuluar në shape.com disa sekrete që do t’ju ndihmojnë të rrisni produktivitetin tuaj. Pse duhet të dimë si të përfitojmë në kohë? E thjeshtë! Duke zbuluar sa më shumë teknika të motivimit personal, ne mund të organizojmë më mirë jetën tonë, në të gjitha nivelet.

Duhet të zgjohesh në orën 7 të mëngjesit? Kur ora bie, a aktivizoni butonin e dremitjes apo ngriheni të vendosur? Dëshironi të shkoni me të dashurat tuaja në qytet, por në shtëpi shumë pjata larëse po ju presin? A keni 32 emaile të reja dhe dikush duhet t’u përgjigjet atyre? Çdo ditë ka shumë aktivitete që duhet të bësh. Megjithatë, ndonjëherë të mungon ambicia, fuqia për t’i bërë të gjitha. Kur ndjeni se keni nevojë për ndihmë, lexoni këto teknika të motivimit personal dhe do të shihni se si ndryshon qëndrimi juaj!

Teknikat e motivimit personal – Vizualizoni suksesin

Christine Hassler, trajnere e jetës, folëse dhe autore e librave të specializuar, thotë se kur ka diçka për të bërë, ajo projekton veten në një të ardhme të afërt, ku e sheh veten duke u kënaqur që e ka kryer me sukses detyrën. Rreth pesë minuta kalon, me sytë mbyllur, në botën e punës së plotë dhe të mirë-bërë. Gjatë kësaj kohe, ajo ndjek hapat që çojnë në përfundimin e detyrës dhe kontrollojnë rezultatin. Truri nuk mund të dallojë dallimin midis një veprimi që ndodhi në nivelin e nënndërgjegjes dhe realitetit. Kjo është arsyeja pse kjo metodë është efektive, sepse, në një nivel, truri mendon se ju tashmë e keni bërë këtë.

Teknikat e motivimit personal për t’u aplikuar tani
Bëni një plan sulmi!
“Prioritizoni aktivitetet që duhet të bëni. Bëni një majë me atë që është urgjente për të bërë dhe për të vendosur rendin e tyre. Ju mund të shkoni për të bërë listën për të nesërmen një maksimum prej pesë detyrash, jo më! Kemi prirjen të lëmë shumë aktivitete nesër. Nëse ata mbështesin zvarritjen, ju mund t’i programoni ato në kalendar si ditëlindje ose si takime. Evitoni, megjithatë, të merrni të mbushur”, është edhe këshilla e Elizabeth R. Lombardo, autore e vëllimit “Better than Perfect: 7 Strategies to Crush Your Inner Critic and Create a Life You Love”.

Ku të mundesh, vendos afate më të shtrënguara

“Kam vendosur shumë afate në kalendarin tim për detyrat që i konsideroja më të rëndësishme se ç’ishin në të vërtetë. Në këtë mënyrë, projektet me një term bujar marrin më shumë vëmendje, siç ndodh me detyrat me një afat të ngushtë përfundimi”, thotë Art Markman, profesor i psikologjisë dhe marketingut në Universitetin e Teksasit në Austin të SHBA-së dhe autor i “Smart Change”.
5 hapa drejt lumturisë që ju çojnë në rrugën e duhur
Frymëzohuni nga të tjerët
“Niveli i produktivitetit ulet ose rritet në varësi të ditës apo orës. Ndonjëherë më duket sikur po punoj kot. Në ato momente, lexova mesazhet motivuese të njerëzve që kanë bërë gjëra të mëdha në jetë. Njerëzit që më frymëzojnë dhe më ndihmojnë të kthehem në punë me mendjen time të vendosur në nivelin optimal”, thotë ekspertja e bilancit të punës/jetës Samatha Ettus.

Foto: pexels

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...