Reklamo ketu

Reklamo ketu

Gjeni qetësinë dhe paqen e mendjes në botën e tingujve

Gjeni qetësinë dhe paqen e mendjes në botën e tingujve
Gjeni qetësinë dhe paqen e mendjes në botën e tingujve
Share

Thuaj JO ndotjes akustike dhe fillo udhëtimin në fund të të cilit do të gjesh qetësinë dhe qetësinë shpirtërore! Duhet të bëni rregullime të vogla në stilin e jetës tuaj dhe të filloni të mësoni teknikat e relaksimit.

Ka mënyra të panumërta për t’u kujdesur për gjendjen tuaj fizike dhe emocionale, nga ushqimi, sporti, gjumi e deri te aktivitetet komplekse, si meditimi, që synojnë përmirësimin e gjendjes suaj të përgjithshme. Është e vërtetë, ne jemi shumë të vëmendshëm ndaj nevojave të trupit, por harrojmë se kemi nevojë edhe për qetësi dhe qetësi shpirtërore. Meditimi mund të na ndihmojë të arrijmë një nivel të lartë qetësie dhe paqeje mendore, shkruan awomanshealth.com. Pse po flasim për heshtje?

Heshtja është një gjendje gjithnjë e më e çmuar në botën e sotme, një botë e zhurmshme, që lëviz me shpejtësi. Në fakt, është një gjendje e rrallë, pikërisht sepse ndërgjegjësohemi për të vetëm kur e zbulojmë. E rastësishme.

Ne rritemi duke mësuar me zhurma
Tinguj të shndritshëm, të lartë, të ulët apo të thellë, të gjithë ata kanë pushtuar hapësirën tonë dhe janë shfaqur në jetën tonë që në vitet e hershme. Zhurmat që vijnë nga frigoriferi, nga instalimet e ujit, nga tharëset dhe lavatriçet janë vetëm disa që dëgjohen çdo ditë. Ne i pranojmë në jetën tonë dhe mësohemi me to, sikur të mos kenë ndodhur kurrë. Në fakt, ato na shkaktojnë shqetësim të madh. Është thelbësore të shohim se si mund ta zvogëlojmë intensitetin e zhurmës, edhe nëse kjo nënkupton heqjen dorë nga disa pajisje. Ne duhet të përdorim vetëm ato që janë vërtet të nevojshme. Ne do t’i bëjmë një nder të madh shëndetit tonë.

Mësoni të kërkoni falje në mënyrë që të ruani marrëdhëniet me të dashurit

Çfarë është zhurma dhe pse është e dëmshme?
Fjala zhurmë është derivat i fjalës latine nausea, që në përkthim do të thotë neveri, siklet. Zhurmat mund të prodhohen nga ne, për shembull duke përdorur një mikser, por mund të prodhohen edhe nga faktorë mjedisorë. Ato në kategorinë e dytë quhen zhurma dytësore. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, zhurmat dytësore janë po aq të dëmshme sa edhe pirja pasive e duhanit.

Ne njerëzit i përpunojmë tingujt në nivelin nënndërgjegjeshëm. Edhe nëse nuk e kuptojmë dhe mendojmë se mund të luftojmë zhurmat, sistemi nervor lufton kundër tyre. Në raste të ndryshme, pas përleshjes, shëndeti i njerëzve është dëmtuar. Kështu, ka pasur raste të rritjes së presionit të gjakut, rrahjeve të zemrës, ndryshimeve hormonale që çuan në ankth, stres, të përziera, dhimbje koke dhe ndryshime të humorit. Zhurma është shoqëruar edhe me sëmundje kardiovaskulare.

Gjeni qetësinë dhe qetësinë shpirtërore duke iu drejtuar trukeve të vogla
Fatkeqësisht, zhurma është pjesë e jetës sonë dhe do të ishte e papjekur të mendojmë se mund ta eliminojmë plotësisht. Për fat të mirë, ne mund të ndërmarrim hapa për të zbutur ekspozimin tonë ndaj zhurmës:

1. Ne mund të përdorim gjëra që zvogëlojnë intensitetin e tingujve, të tilla si tapetet, blindat e dyfishta, të brendshme dhe të jashtme.
2. Le të heqim dorë nga disa zhurma që mund të jenë të padobishme, si ato të mbylljes së makinës, sinjalizimet e mesazheve virtuale.
3. Le të blejmë produkte të krijuara për të reduktuar tingujt ose të zgjedhim versione të elektronikës dhe pajisjeve shtëpiake që kanë një volum më të ulët decibel.
4. Le të marrim një palë kufje me vete. Ato do të na ndihmojnë të qetësohemi kur zhurmat përreth janë shumë të forta.
5. Le të kalojmë kohë në natyrë, në paqe, sa herë që mundemi.
6. Le të praktikojmë teknikat e relaksimit dhe të çlirojmë ankthin e prodhuar nga tingujt e ngritur në mjedis.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...