Reklamo ketu

Reklamo ketu

A është ultimatumi një ide e mirë në marrëdhënien në çift?

A është ultimatumi një ide e mirë në marrëdhënien në çift?
A është ultimatumi një ide e mirë në marrëdhënien në çift?
Share

Mendoj se të gjithë, në një moment, i kemi dhënë një ultimatum partnerit tonë. Ndoshta jo në marrëdhënien aktuale, por në atë që përfundoi disa kohë më parë. Ose do ta bëjmë. Por a është ide e mirë ta bësh këtë?
A është ultimatumi një ide e mirë? Sipas disa sondazheve, ultimatumi është bërë një nga arsyet më të zakonshme të ndarjes. Me te drejte. Një marrëdhënie në të cilën të dy partnerët janë të lumtur nuk arrin kurrë këtë pikë, pikën ku tjetri duhet të bëjë një zgjedhje ose të marrë një vendim përfundimtar.

“Nëse nuk më kërkon të martohem me ty, do të ndahemi”. “Nëse nuk më prezanton me prindërit e mi, do të ndahemi”. “Nëse nuk ndaloni së luajturi kaq shumë në kompjuter, ne do të ndahemi.”. “Nëse nuk më ndihmoni të pastroj shtëpinë, do të ndahemi”. Dhe arsyet janë të shumta. Sigurisht, një mashkull mund të arrijë edhe në pikën që ta detyrojë partneren të marrë një vendim përfundimtar.

Kur mbërrita për herë të parë në zyrën e një psikologu, isha 22 vjeç.
Unë u përfshiva në lidhjen time të parë serioze, e cila do të zgjaste 4 vjet. Me kalimin e kohës, fillova t’i tregoja terapistit mjaft shpesh se u ndava me të dashurin tim, por në momentin që arrita në zyrë, ne ishim rregulluar tashmë. Kishte ndarje që zgjatën disa orë ose maksimumi dy ditë. Dhe kjo sepse isha unë që e kërcënoja gjithmonë se do të ndaheshim.

Derisa terapisti më tha ta lë këtë ves të keq, se ndodh njësoj si në tregimin me bariun gënjeshtar: “kërce, kërce se po vjen ujku!”, dhe kur erdhi vërtet ujku, askush nuk e besoi.
Është e njëjta gjë me ultimatumin. Në të shumtën e rasteve kërcënojmë se do të ndahemi pa e hedhur këtë hap dhe ky zakon, përveç faktit që e shqetëson tmerrësisht partnerin, përfundon dhe nuk është i besueshëm para tij. Për më tepër, janë shumë të pakta rastet e lumtura në të cilat shtrëngimi i partnerit ka rezultatin e dëshiruar.
Por, nëse në fund bëhet fjalë për këtë skenar, ja 5 ultimatumet që nuk duhet t’i jepni asnjëherë, por as t’i pranoni kurrë:

A keni një të dashur të ri? 5 gjëra që nuk duhet të bëni nëse doni një marrëdhënie të shëndetshme

“Vendosni: familja juaj apo unë.”
Sado e rëndë të jetë situata që ju solli në fazën ku duhet të bëni partnerin tuaj të zgjedhë mes jush dhe familjes së tij, mos e bëni! Ose do të përpiqet t’ju qetësojë dhe disi t’ju bindë të qëndroni me të, ose do ta humbisni.

“Zgjidhni mes meje dhe miqve tuaj.”
Nuk dua të tingëlloj keq, por kam të dashura që hoqën dorë nga unë në favor të një djali. Pas disa vitesh ata u ndanë dhe ne rifilluam miqësinë tonë. Por ajo që dua të them është se ka më shumë gra që heqin dorë nga miqtë për të qenë me burrin me të cilin janë të dashuruar sesa burra që heqin dorë nga shoqëria e tyre për ta. Pothuajse e njëjta situatë është edhe me familjen… Gjëja më e mirë është të fitoni simpatinë e tyre dhe t’i tërheqni në anën tuaj, përndryshe rrethi mund t’i lëndojë.

“Kariera apo unë.”
Dëshironi të zgjidhni midis karrierës suaj (që nënkupton pavarësinë tuaj financiare dhe ndoshta pasionin tuaj) dhe burrit që doni? Është e vërtetë që është e vështirë kur karriera juaj të vjedh shumë kohë nga koha që kaloni bashkë, por me pak përpjekje, besim, vullnet dhe organizim mund të arrini një orar që nuk ndikon në marrëdhënien tuaj në çift.

“Dua të kem akses në llogaritë e rrjeteve sociale dhe fjalëkalimin e telefonit.”

E dini… nëse ai me të cilin jeni në një lidhje dëshiron të të tradhtojë, do ta bëjë këtë, pavarësisht nëse keni apo jo akses në llogaritë apo telefonin e tij. Nëse keni përfunduar duke i kërkuar fjalëkalimet e tij sepse e keni kapur tashmë duke folur me vajza të tjera, është normale të humbni besimin, por kjo nuk do të garantojë që ai të mos e përsërisë gabimin.

Si përfundim, kujdesuni për veten dhe bëni gjithçka në fuqinë tuaj për ta bërë marrëdhënien të bukur, bazuar në besimin dhe dashurinë. Nëse mendoni se diçka nuk shkon, ftojeni për një shëtitje dhe bisedoni me të. Tregojini atij se çfarë ndjeni dhe çfarë mendoni, por mos e bëni atë të bëjë zgjedhje të pamundura dhe mos e shtyni pas murit. Jini të pjekur dhe të mençur!/WOWbiz.al

Foto: pexels

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...