Reklamo ketu

Reklamo ketu

Aranzhime te luleve – Vende të papritura në shtëpi ku t’i vendosni ato

Aranzhime te luleve - Vende të papritura në shtëpi ku t'i vendosni ato
Aranzhime te luleve - Vende të papritura në shtëpi ku t'i vendosni ato
Share

Buqeta me lule, vazo apo ato kompozime të sofistikuara me lule, për të cilat krenohesh, kanë një rol të rëndësishëm kur bëhet fjalë për dekorimet e brendshme.

Lulet, pavarësisht nga ngjyra, gëzojnë çdo dhomë, ndryshojnë humorin dhe, në shumë raste, janë dëshmuar të jenë një trajtim efektiv kundër depresionit. Nëse me bimët gjërat janë pak më delikate, sepse mund t’i vendosni sipas preferencave të tyre, në varësi të ndriçimit dhe temperaturës, në rastin e luleve keni më shumë liri lëvizjeje. Më pëlqyen idetë nga architecturaldigest.com për vendet ku mund të vendosni aranzhime të veçanta lulesh dhe po i ndaj me ju.

Trëndafilat janë të kuq, manushaqet janë blu, thotë poezia dhe vazot nuk janë më e vetmja mundësi për të mbajtur lule. Tendenca është që ato të vendosen diku në pamje të qartë, por në shumë raste, lulet përfundojnë të thahen në vende me hije dhe larg syrit të njeriut.

Aranzhime te luleve
Herën tjetër kur merrni ose blini lule, vini në provë krijimtarinë tuaj dhe shmangni përdorimin e vazove. Si do të ishte nëse do të improvizonit një llambadar nga tuba qelqi të përdorur në laboratorin e kimisë? Çdo lule do të kishte privatësinë e saj dhe të gjitha së bashku do të krijojnë një imazh të një bukurie të veçantë.

5 shënja më pretencioze të zodiakut

Perde me lule natyrale
Një tjetër metodë e vendosjes së aranzhimeve me lule në shtëpi ka të bëjë me perdet në shtëpi. Merrni me kujdes lulet nga materiali i imët dhe mbani në mend se duhet t’i hiqni ato pas një kohe. Ju mund të zgjidhni lule shumëngjyrëshe, të freskëta dhe aromatike. Duke qenë se thahen shpejt, sugjerimi i dekoratorit është të zgjidhni barin e thatë dhe lulet e pavdekshme në vjeshtë. Në pranverë, pansies do të pikturojnë një pamje të mrekullueshme në perden ose perde. Në verë mund të dekoroni me bimë jeshile. Lule zile, myshk, dredhkë janë vetëm disa nga opsionet me lule me të cilat mund të bëni një dekorim të veçantë.

Ide ekstra: nëse keni një shportë thurje që nuk dini për çfarë ta përdorni, ju sugjeroj ta ktheni në një vazo lulesh. Në banjë apo në ballkon do t’i shtonte më shumë energji pozitive ambientit.

Në praktikën e feng shui-t, shkruan eFengShui.ro, qëllimi i bimëve dhe luleve është të gjenerojnë një energji të gjallë në dhomën ku vendosen, e cila, nga ana tjetër, lind një feng shui të mirë të vendit përkatës. Bimët e brendshme pastrojnë, pastrojnë energjitë e bllokuara dhe të ndenjura. Nga ana tjetër, ato janë një barometër i gjendjes së shëndetit dhe prosperitetit të shtëpisë tuaj. Jepini dorë të lirë imagjinatës suaj dhe krijoni aranzhime të paparë me lule! Lulet e zbukurojnë jetën tuaj, i japin aromë dhe energji pozitive./WOWbiz.al

Foto:pexels

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...