Reklamo ketu

Reklamo ketu

Avantazhet e të shkruarit çdo ditë në axhenda. Si ju ndihmon të jeni më të lumtur

Avantazhet e të shkruarit çdo ditë në axhenda. Si ju ndihmon të jeni më të lumtur
Avantazhet e të shkruarit çdo ditë në axhenda. Si ju ndihmon të jeni më të lumtur
Share

Axhenda e përditshme është një burim i pashtershëm lumturie! Ka shumë përfitime në shkrimin e mendimeve tuaja në një revistë. Ja çfarë janë!

Axhenda juaj e përditshme mund të jetë aleati juaj më i vlefshëm në rrugën drejt një jete të bukur. Studime të shumta kanë arritur në përfundimin se puna e shkrimit ka një efekt pozitiv në shëndetin mendor. Psikologët besojnë se shkrimi prodhon një çlirim të natyrshëm të emocioneve dhe një rritje të vetë-ndërgjegjësimit.

Ato na ndihmojnë të jemi më të vetëdijshëm për tiparet, sjelljen, ndjenjat, bindjet, vlerat dhe motivet tona.

Ajo mund të na e shtojë besimin te vetja dhe të na inkurajojë të pranojmë më mirë të tjerët. Gjithashtu, mund të na ndihmojë të ushtrojmë më shumë vetëkontrollin tonë dhe të marrim vendime më të mira, në përputhje me synimet tona afatgjata. Shkrimi i përditshëm në rendin e ditës ka shumë përfitime dhe ju paraqesim disa nga këto avantazhe!

Të ndihmon të mendosh qartë
Ndoshta ju ka ndodhur që, ndërsa shkruani diçka, keni një ndjenjë të fortë qartësie. Shkrimi ju ndihmon të strukturoni mendimet tuaja dhe, ndërsa sirtarët e një dollapi janë rregulluar, përparësitë janë të rregulluara në mendjen tuaj. Gjërat e vogla që të shqetësonin tani mund të jenë të parëndësishme përballë asaj që ka vërtet rëndësi.

Axhenda juaj mund të jetë aq e organizuar sa të doni. Nëse je një person më artistik ose më i qetë, nuk ke nevojë medoemos të respektosh një strukturë. Lëreni veten të rrëmbeheni nga ndjenjat dhe të përdorni vetëm atë që ju ndihmon, si fillim. Me kalimin e kohës, do të shihni se do të ndjeni nevojën për të ndjekur një strukturë gjithnjë e më komplekse, për të ndihmuar mendjen tuaj të qetësohet dhe të mendojë ftohtë!

Ju rifitoni kontrollin emocional
Në rutinën tonë të përditshme, shpesh humbasim thelbin tonë. Kush jemi ne dhe çfarë duam? Ndonjëherë ne duam vetëm të paguajmë një faturë më shpejt, të kthehemi nga puna dhe të shohim një film në Netflix. Por nuk kanë të bëjnë fare me ndjenjat tona të vërteta. Kur fillon të shkruash në një axhendë, është si të shikosh pasqyrën tënde. Ju filloni të shihni veten!

Nuk ka nevojë të bësh kompozime artistike, mjafton të shkruash mendimet e para të sinqerta që të kalojnë nëpër kokë. Si ndihesh? Çlirimi do të vijë dhe do të ndiheni gjithnjë e më shumë në kontakt me ndjenjat dhe emocionet tuaja!

Udhëzues për lumturinë: 33 praktika të thjeshta për të filluar që tani për të dashur jetën tuaj

Ju zbuloni veten
Kur fillon të kesh nën kontroll ndjenjat e tua, fillon të dish më mirë se kush je. Me ndihmën e ditarit apo ditarit tuaj, do të dini se cilat janë limitet tuaja, pritjet tuaja, por edhe dëshirat tuaja. Do të jeni në gjendje të vendosni synime, të cilat nuk do të jenë më vetëm fjalë në erë.

Duke i parë të zinj mbi të bardhë, do të jeni më të motivuar për të ndjekur synimet tuaja!

Ju mund të projektoni një të ardhme ashtu siç e doni
Axhenda është një mjet i fuqishëm për manifestim! Sa herë që shkruan në të, i jep formë të ardhmes tënde. Çfarë të pëlqen tek vetja? Por çfarë dëshiron të ndryshosh? Çfarë planesh ke?

E thënë thjesht, vendosja e synimeve të përditshme të afron më shumë me versionin tënd më të mirë. Dhe kur të arrish një pikë lumturie dhe përmbushjeje, kënaqësia që do të shohësh synimet e tua do të jetë e pamasë!

Është bukur të lexosh shënime nga vitet e mëparshme
Shikojeni axhendën si një trashëgimi tuajën. Me kalimin e kohës, kujtesa juaj dobësohet dhe rrezikoni të humbni nga sytë disa nga periudhat më të bukura të jetës suaj. Duke shkruar në ditarin tuaj, gjithmonë mund t’u ktheheni këtyre kujtimeve dhe të shihni se si u ndjetë kur i keni jetuar ato.

Përveç kësaj, të ndihmon të gjurmosh evolucionin tënd. Çfarë keni kaluar për të arritur këtu dhe çfarë udhëtimi të bukur ju pret para jush!

Thjesht të bën të lumtur
Duke iu rikthyer studimeve, janë mbi 200 kërkime që kanë analizuar rëndësinë e shkrimit, për arsye të ndryshme psikologjike. Specialistët ende nuk kanë rënë dakord se çfarë ndodh saktësisht në trurin tonë, por fakti është se shkrimi në rendin e ditës thjesht të bën të lumtur! Ka një lidhje me veten tënde që nuk ke mundësi ta praktikosh ndryshe.

Dhe është kaq e thjeshtë dhe kaq e dobishme sa që nëse nuk e keni bërë më parë, filloni të mbani një axhendë afër për të parë përfitimet e mahnitshme në lëkurën tuaj!/WOWbiz.al

Foto:pexels

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...