Reklamo ketu

Reklamo ketu

Mësoni të kërkoni falje në mënyrë që të ruani marrëdhëniet me të dashurit

Mësoni të kërkoni falje në mënyrë që të ruani marrëdhëniet me të dashurit
Mësoni të kërkoni falje në mënyrë që të ruani marrëdhëniet me të dashurit
Share

Keni bërë një gabim me dikë dhe nuk dini si ta shpjegoni që ju vjen keq? Mësoni të kërkoni falje pa u turpëruar. Është e rëndësishme të dihet ky fakt themelor në një shoqëri ku komunikimi është thelbësor.

Pak njerëz pranojnë të kërkojnë falje lehtësisht. Në fakt, të paktë janë ata që i pranojnë gabimet e tyre dhe kur vjen puna për të kërkuar falje, mendojnë se janë protagonistët e një misioni të pamundur dhe poshtërues. Mësoni të kërkoni falje sipas indikacioneve të specialistëve në psychologytoday.com dhe do të keni një marrëdhënie të mirë me miqtë, kolegët dhe ata me të cilët komunikoni shpesh.

Lëreni krenarinë tuaj te dera dhe shikojeni nga këndvështrimi i personit që keni bërë keq
Instinkti ynë kryesor është të përqendrohemi te vetja, Egoja dhe të hedhim poshtë idenë se kemi gabuar. Për më tepër, ne aktivizojmë një forcë të refuzimit të gabimit dhe mbrojtjes së vetëvlerësimit. Më mirë mendoni pse e keni të vështirë të pranoni se keni gabuar. Sigurohuni që ta vendosni veten në vendin e tjetrit. Ndoshta mund ta kuptoni më lehtë se cila është arsyeja e vërtetë. Ndoshta ju keni një marrëdhënie të veçantë me atë person. Nëse përpiqeni të kuptoni këndvështrimin e personit të cilit duhet t’i kërkoni falje, do të jeni në gjendje t’i thoni se ju vjen sinqerisht keq, pa ndier se po degradoni veten.

Kërkoni falje pa hezitim
Kur të vijë koha për t’i thënë atij se ju vjen keq, mos u përpiqni të shmangni fjalët falje, më falni, më falni. Sinqeriteti është shumë i rëndësishëm, ndaj një mesazh i shkurtër dhe i sinqertë është më i miri në këtë rast. Shmangni kërkimin e fjalëve tuaja dhe të bëheni të paqartë në shprehje. Nëse mesazhi juaj ka interpretime të tjera, falja juaj jo vetëm që nuk do të pranohet, por rrezikoni të zgjoni armiqësi të tjera.

Teknika për të luftuar pagjumësinë. Metoda 4-7-8

Mësoni të kërkoni falje dhe mos u përpiqni të fajësoni dikë tjetër për gabimin tuaj
Kur kërkoni falje, është një tendencë e natyrshme për të ofruar shpjegime për gjestin tuaj fatkeq. Është në rregull ta bëni këtë, për sa kohë që mbani mend të ndaloni. Faljet e tepërta dhe tendenca për të kërkuar fajtorë të tjerë bëjnë më shumë dëm. Mund të thuash se të vjen shumë keq për atë që ke bërë apo thënë. Se keni qenë shumë nervoz për shembull, por që ky nuk është një justifikim për gabimin e bërë.

Tregoni se e kuptoni ndikimin e gjestit tuaj
Shikoni gjërat nga këndvështrimi i tjetrit. Mendoni se si u ndie ai kur i thoni diçka të papërshtatshme ose keni bërë diçka për të ardhur keq ndaj tij. Ju keni lirinë t’i tregoni atij atë që kuptuat pasi ta vendosni veten në vendin e tij. Kur kërkoni falje, mund të shtoni se mund të imagjinoni se si duhet të jetë ndjerë kur keni bërë gabimin për të cilin tani jeni penduar sinqerisht.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...