Salca guacamole nga dyqani nuk ka asnjë lidhje me atë të përgatitur në shtëpi. As që mund ta imagjinoni sa aromatike dhe e shijshme është një guacamole e bërë në shtëpi.
Avokado është një burim i mirë i yndyrave dhe fibrave të shëndetshme, duke qenë i shkëlqyer për sallata, kanape, byrekë me perime, por edhe salca të shijshme. Përveç bukës së thekur me avokado, e cila u bë shpejt pjata e preferuar e shumë njerëzve, nga avokado mund të bëni edhe një salcë të shijshme meksikane. Guacamole e bërë në shtëpi është një delikatesë, duke qenë shumë e ndryshme në shije nga ajo e gatshme në dyqan. Përveç kësaj, është shumë e lehtë për t’u bërë! Provoni të bëni një herë guacamole të bërë vetë dhe ju siguroj se të gatshmen e supermarketeve nuk do ta prekni kurrë.
Përbërësit për guacamole:
4 avokado të pjekura mirë
1/2 filxhan qepë të bardhë të grirë hollë
1/4 filxhan me gjethe koriandër ose majdanoz të grira hollë
1 spec djegës jalapeno
2 lugë gjelle lëng lime
1/4 lugë çaji fara koriandër të pjekur dhe të bluar
1 lugë çaji kripë deti.
Supë krem me quinoa, kërpudha dhe kokos, përzierje aromatike
Mënyra e përgatitjes:
Grini avokadon me pirun dhe më pas përzieni me përbërësit e tjerë.
Që të mos oksidohet, sipër guacamole-s vendosim gjysmë qepe të prerë dhe mbulojmë tavën. Do të zgjasë rreth 3 ditë në frigorifer.