Reklamo ketu

Reklamo ketu

Teknikat e zhvillimit personal, për t’u aplikuar me sukses në punë

Teknikat e zhvillimit personal, për t'u aplikuar me sukses në punë
Teknikat e zhvillimit personal, për t'u aplikuar me sukses në punë
Share

Ne jemi kritikët tanë më të ashpër dhe kjo mund të na tërheqë kur bëhet fjalë për karrierën tonë. Ja katër teknika të zhvillimit personal që mund të revolucionarizojnë rrugën tuaj të karrierës në shumë mënyra!

Mësojini dhe drejtohuni atyre kur jeni të pushtuar nga detyra të shumta profesionale. Këto teknika të zhvillimit personal do t’ju ndihmojnë jashtëzakonisht të evoluoni. Mindful.com i konsiderojmë të rëndësishme dhe mendoj se duhet t’u japim edhe vëmendjen që meritojnë.

Para së gjithash, duhet thënë se autokritika nuk na çon në rrugën e përsosmërisë. Shkencëtarët që e kanë studiuar këtë temë intensivisht e kanë zbuluar këtë. Përkundrazi, autokritika kompromenton qëllimet tona dhe saboton planet tona, duke na inkurajuar të heqim dorë nga ëndrrat si një mënyrë për të shmangur dështimet. Opto për vetë-dhembshuri. Kjo teknikë, të cilën e aplikojmë shpesh kur bëhet fjalë për të tjerët, do të funksiononte shumë nëse do ta përdornim vetë. Kur mendoni se vetë-dhembshuria po bëhet një sfidë, provoni qasjet e mëposhtme:

Respektoni tryezën e drekës
Mësoheni të respektoni drekën tuaj. Shikoje atë moment si një kohë të rezervuar për ty. Kur të hani, kushtojini pak vëmendje ushqimit që do të hani! Zgjidhni të hani diçka të shëndetshme, e cila ju tregon se trupi juaj do të jetë mirë, i ngopur dhe i shëndetshëm pas ngrënies. Kjo sjellje do t’ju inkurajojë të zgjidhni përsëri ushqime të shëndetshme herën tjetër.

Rutina e mëngjesit ndikon në ditën tuaj. Zgjidh të jesh për mirë!


Mos harroni se të gjithë kemi dyshime dhe nënvlerësojmë veten

A ju ka ndodhur ndonjëherë të ndiheni inferiorë ndaj interlokutorit tuaj? Të ndihesh sikur je hallka e dobët në një skuadër? Bëji vetes një të mirë dhe mos mendo më kurrë kështu për veten. Ne të gjithë priremi të adoptojmë një sjellje amortizuese, kështu që, në fund të fundit, ju nuk jeni vetëm. Do të ndiheni më të sigurt në veten tuaj nëse nuk sabotoni veten dhe nuk zbatoni teknikat e bullizmit mbi veten tuaj. Të gjithë vuajnë nga sindroma mashtruese herë pas here. Kur mendon se kjo sindromë të pushton dhe të kontrollon, lufto dhe shkëpute nga vrulli. Dhe mos harroni se të gjithë kemi dyshime dhe ndihemi të pasigurt në momente të caktuara. Ajo hedh poshtë rrënjësisht ndjenjën e inferioritetit ndaj të tjerëve.

Bëhu shoku yt!
Kur përballesh me një problem të vështirë ose edhe me një dështim, imagjino sikur një mik i mirë të jep këshilla kursimi. Imagjino sikur të thërrasësh një mik dhe je i lumtur që ai të dëgjon dhe të kupton me ty. Nëse një mik do të kishte nevojë për ndihmë, çfarë do të bëje? Si do të përgjigjeshe? A do t’i ofronit mbështetje? Çfarë do t’i thoshe? A do ta gjykoje për gabimin që bëri? Pasi t’u përgjigjesh të gjitha këtyre pyetjeve, imagjino sikur je miku që ke nevojë për ndihmë dhe je ti ai që ofron ndihmë. Bëhu mik, empatizo me veten dhe mos të kritikosh më ashpër!

Mos ki turp të kërkosh ndihmë!
Shumica prej nesh besojnë se duhet të menaxhojmë veten në të gjitha aspektet e jetës nëse duam të provojmë se kemi “gjene” të profesionistëve. Në këtë kuptim, nuk kemi nevojë për validimin e askujt për atë që kemi bërë dhe as nuk kërkojmë vlerësim. Për fat të keq, shumicën e kohës qëndrimi “Kam gjithçka nën kontroll” dobëson fuqitë tona dhe ndikon në fuqinë tonë të punës, të përqendrimit, të marrjes së vendimeve. Mundohuni të kërkoni ndihmë kur nuk mundeni më! Mos i bëni vetes një shërbim të pandershëm dhe kjo nuk do të ndikojë në imazhin tuaj para të tjerëve. Njerëzve u pëlqen të ndihmojnë, ndihen të dobishëm. Mëso të kërkosh ndihmë dhe ta ofrosh vetë, sa herë që ke mundësi.

Foto: pexels

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...