Reklamo ketu

Reklamo ketu

17 shenja që tregojnë se marrëdhënia juaj po merr fund

17 shenja që tregojnë se marrëdhënia juaj po merr fund
17 shenja që tregojnë se marrëdhënia juaj po merr fund
Share

Nëse mendoni se marrëdhënia juaj nuk ka qenë e njëjtë për disa kohë, mund të pyesni veten nëse duhet t’i jepni fund.

Çdo çift përballet me vështirësi, por si e dini kur është vërtet koha për t’i dhënë fund lidhjes tuaj?
Zbuloni disa shenja që ju tregojnë se është koha për të hequr dorë, sipas specialistëve të terapisë në çifte.

Ju luftoni gjatë gjithë kohës
Kur një marrëdhënie është në telashe, partnerët nuk janë më në gjendje të gjejnë pikat e përbashkëta dhe lidhjen që ekzistonte në të kaluarën. Ndaj debatet shfaqen më shpesh dhe janë simptomë e faktit se në çift ka probleme serioze.

Ju jeni shumë apatik për të debatuar më
Nga ana tjetër, fakti që nuk debatoni fare është gjithashtu një shenjë e rëndësishme që tregon apati dhe pakujdesi. “Kur njëri apo edhe të dy partnerët nuk duan të luftojnë më për lidhjen e tyre, është një shenjë kryesore se marrëdhënia duhet të përfundojë”, thotë psikoterapistja Megan Bruneau për mindbodygreen.com.

Gjithmonë ndiheni sikur keni nevojë për një pushim
Në një marrëdhënie duhet të ndiheni të plotësuar, të mbështetur dhe, së fundi, por jo më pak e rëndësishme, të lumtur. Sipas specialistëve, në çiftet që përballen me vështirësi, të dy partnerët ndjejnë vazhdimisht nevojën për të pushuar ose për të qenë rregullisht larg njëri-tjetrit.

Ju imagjinoni se si është të jesh vetëm
Përveç faktit që dëshironi një pushim, është e mundur të ëndërroni se si do të ishte të mos kishit një lidhje. Edhe pse është normale të humbisni disa përfitime që keni kur nuk jeni në një lidhje, nëse e mendoni këtë gjatë gjithë kohës, është një shenjë që lidhja juaj nuk ju jep përmbushje.

Nuk ka privatësi
Është normale që një çift të ketë ulje-ngritje sa i përket jetës seksuale. Por nëse intimiteti është bërë një gjë e së kaluarës për ju, kjo është një shenjë se marrëdhënia është në një ngërç. Kjo tregon se nuk dëshironi të jeni më pranë njëri-tjetrit dhe se është koha për të rivlerësuar marrëdhënien tuaj.

A mendoni se marrëdhëniet ju rrëmbejnë lirinë? Ja shpjegimi!

Ndaloni së ndihmuari njëri-tjetrin
Në marrëdhënie të shëndetshme, partnerët mbështesin njëri-tjetrin dhe bëjnë kompromise për të mirën e të dashurit. Një tjetër shenjë se jeni në një ngërç është fakti që nuk dëshironi më të bëni sakrifica apo të bëni përpjekje për partnerin tuaj të jetës.

Sabotimi shfaqet në marrëdhënie
Zakonisht, kur njëri ose të dy partnerët duan t’i japin fund marrëdhënies, por nuk dinë si ta bëjnë këtë, mund të përpiqen ta sabotojnë lidhjen, thotë specialistja. Kjo mund të shfaqet “si një ndryshim në sjellje, pritshmëri që nuk mund të përmbushen dhe personi në fjalë do të shkaktojë gjithmonë situata të pakëndshme, pa shfaqur pendim apo dëshirë për të rregulluar dhe përmirësuar gjërat”, thotë Bruneau.

Ju shmangni njëri-tjetrin
Një tjetër shenjë se marrëdhënia po i vjen fundi është fakti që partnerët shmangin kalimin e kohës së bashku dhe i japin prioritet aktiviteteve të tjera. “Është një sjellje e shëndetshme që secili të ketë kohën e tij individuale, por kur koha cilësore e kaluar në çift nuk rezervohet, është shenjë se lidhja nuk do të zgjasë”, deklaron psikanalistja Babita Spinelli.

Ju nuk mund ta imagjinoni të ardhmen së bashku
Një komponent jashtëzakonisht i rëndësishëm i marrëdhënieve që zgjasin me kalimin e kohës është një perspektivë për të ardhmen tuaj së bashku. “Kur një çift nuk mund të imagjinojë një të ardhme së bashku ose idetë e tyre për të ardhmen nuk përputhen, kjo tregon se marrëdhënia po i vjen fundi”, deklaron specialistja.

Ju dëshironi gjëra të ndryshme
Kjo mund të tregojë që në fillim se një marrëdhënie nuk do të ketë të ardhme. Bëhet fjalë veçanërisht për gjëra që nuk mund të negociohen. Ndoshta njëri prej jush dëshiron fëmijë dhe tjetri jo, ose njëri është person fetar dhe tjetri jo. Sipas specialistëve, në situata të caktuara mund të bëhen kompromise, por në të tjera thjesht nuk është e mundur.

Nëse jeni një person në ankth, marrëdhënia juaj e dashurisë do të preket . Çfarë duhet të bëjmë?

Shfaqen pakënaqësi
Ndërsa vështirësitë në marrëdhënie grumbullohen, mund të lindin pakënaqësi. Bruneau thotë se këto mund të shfaqen në formën e pakënaqësisë së vazhdueshme, zemërimit apo edhe ndjenjës se e urreni partnerin tuaj.

Nuk ju mungon partneri kur jeni larg

Nëse kur ju dhe partneri juaj jeni larg njëri-tjetrit për një periudhë më të gjatë, por nuk ju mungon dhe nuk ju mungon fare, kjo është një shenjë se tashmë keni filluar të hiqni dorë nga lidhja juaj. .

Prania e partnerit ju lodh
“Kur një person ndihet i rraskapitur fizikisht dhe emocionalisht pas një periudhe të gjatë kohore të kaluar me partnerin e tij të jetës, është një shenjë se lidhja ka marrë fund ose duhet të marrë fund”, thotë Spinelli.

Ju silleni keq me njëri-tjetrin
Nuk bëhet fjalë për momentet e rastit kur grindeni ose nuk jeni në të njëjtën gjatësi vale. Nëse njëri prej jush nuk e respekton/WOWbiz.al

Foto:pexels

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...