Reklamo ketu

Reklamo ketu

Nëse jeni një person në ankth, marrëdhënia juaj e dashurisë do të preket . Çfarë duhet të bëjmë?

Nëse jeni një person në ankth, marrëdhënia juaj e dashurisë do të preket . Çfarë duhet të bëjmë?
Nëse jeni një person në ankth, marrëdhënia juaj e dashurisë do të preket . Çfarë duhet të bëjmë?
Share

Ankthi nuk prek vetëm ju, por ndikon edhe në marrëdhëniet tuaja me të dashurit tuaj.
Kur përjetoni shpesh ankth, disponimi juaj mund të ndikojë edhe tek ata përreth jush. Dhe kur jeni në një lidhje dashurie, mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë që ajo të mbetet e “paprekur”. Sidomos nëse problemet nuk komunikohen dhe kuptohen.

Ankthi në një marrëdhënie mund të bëjë kërdi nëse nuk njihet dhe menaxhohet siç duhet. Prandaj, duhet të dini se çfarë efektesh mund të ketë kjo dhe si mund t’i parandaloni ato.

Ankthi i marrëdhënies – Si ndikon tek ju dhe partneri juaj?
Ankthi mund t’ju bëjë nervoz, të thartë dhe të dhunshëm ndaj të dashurit tuaj

Shpesh, ankthi mund t’ju kthejë në një person jashtëzakonisht nervoz, nervoz dhe madje të dhunshëm në gjuhë. Arsyeja pas këtyre manifestimeve është frika. Frika për t’u refuzuar, frika e të qeshurit në një kontekst social dhe shumë frika të tjera të krijuara nga ankthi.

Prandaj, kur ndiheni të mbistimuluar, të kërcënuar ose të stresuar, mund të keni një tendencë për të “derdhur” disponimin tuaj tek personi më i afërt, me të cilin ndiheni më rehat: partneri juaj.

Përpara se të tërhiqeni dhe të reagoni ashpër, merrni frymë thellë kur të vini re se do të silleni në mënyrë të papërshtatshme. Përpiquni t’i lironi zhgënjimet tuaja në një mënyrë tjetër – përmes sportit ose me ndihmën e një ditari. Ka metoda shumë më konstruktive, si për ju ashtu edhe për të mirën e marrëdhënies suaj.

Psikologët shpjegojnë pse puthja është kaq e rëndësishme në marrëdhëniet në çift

Ankthi mund t’ju bëjë të anuloni planet dhe të dukeni të painteresuar
Kur ankthi është pjesë e jetës suaj, ju e dini se mund t’ju bëjë të shtyni, riplanifikoni apo edhe të anuloni shumë gjëra.

Keni vendosur të dilni me të dashurin tuaj për darkë, por ankthi është shfaqur papritur? Impulsi i parë është anulimi. Duhej të takoheshit me miqtë e partnerit, por ankthi ju pushtoi vetëm një orë para ngjarjes? Ju patjetër do të dëshironi të anuloni gjithçka dhe të tërhiqeni.

Në këto rrethana, edhe nëse qëllimet tuaja janë më të mirat, mund të dukeni të painteresuar dhe joserioz para partnerit, veçanërisht nëse ai ende nuk ju njeh shumë mirë.

Pra, nëse ndjeni nevojën për t’u tërhequr, fillimisht përpiquni t’i shprehni shqetësimet tuaja partnerit. Mund të gjeni një zgjidhje së bashku ose, nëse gjithçka është shumë dërrmuese, mund ta shtyni daljen, por jo pa kuptuar arsyet tuaja dhe të mos gabojë mesazhin.

Mund të dukeni “në nevojë” shumë lehtë për shkak të ankthit
Një person me ankth të përgjithësuar do të duhet vazhdimisht të kujtohet se ai është i dashur dhe i vlerësuar. Përndryshe, ai do të krijojë skenarët më pesimistë në mendjen e tij. Me siguri, ju e dini se për çfarë po flasim.

Ankthi në marrëdhënie mund t’ju vendosë në një pozicion që nuk ju përfaqëson, por nga i cili mund të jetë shumë e vështirë të shpëtoni. Kur jeni në ankth, mund të duket se keni gjithmonë nevojë për diçka dhe se çfarëdo që të bëjë personi tjetër, nuk mjafton.

Për të shmangur këtë efekt, sigurohuni që t’i komunikoni nevojat tuaja në një mënyrë të qetë, duke i shpjeguar partnerit se cilat janë nevojat tuaja reale dhe çfarë është më e rëndësishme se ankthi që ndjeni vazhdimisht. Sinqeriteti dhe çiltërsia e të dyve është jashtëzakonisht e rëndësishme!/WOWbiz.al

Foto:pexels

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...