Reklamo ketu

Reklamo ketu

5 tipare që ju predispozojnë për marrëdhënie toksike

5 tipare që ju predispozojnë për marrëdhënie toksike
5 tipare që ju predispozojnë për marrëdhënie toksike
Share

Ndonjëherë, ju thjesht “ulni” në një marrëdhënie toksike. Herë të tjera, ju mund të shihni një seri të qartë hapash që ju çuan në atë drejtim.
Për marrëdhëniet toksike është folur dhe po flitet ende shumë. Disa thonë se fajin e ka gjithmonë një nga njerëzit, i ashtuquajturi “person toksik”.

Megjithatë, duhet të dini se askush nuk është toksik nga definicioni, por sjelljet dhe dinamikat mes partnerëve mund të bëhen toksike në një moment të caktuar, bazuar në disa tipare dhe zakone.
Ja 5 tipare dhe zakone që përgatisin terrenin për marrëdhënie toksike!

1. Vetëvlerësim i ulët
Një vetëvlerësim i ulët shpesh përkthehet në besimin se nuk vleni shumë. Si rezultat, do të tërhiqni partnerë që nuk ju trajtojnë shumë mirë, por përkundrazi, njerëz që ju ofrojnë pikërisht atë që mendoni se meritoni – shumë pak.

Ju mund ta bëni këtë pa e ditur. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të punoni vazhdimisht në rritjen e vetëbesimit. Përndryshe, do të jeni një magnet për marrëdhëniet toksike dhe partnerët që nuk shohin dhe vlerësojnë potencialin tuaj të vërtetë.

2. Besnikëria e pakushtëzuar
Besnikëria është një virtyt, por mund të kthehet në diçka të dëmshme për ju, kur është e tepruar. Nëse jeni një person shumë besnik, mund të keni prirje për të qëndruar në marrëdhënie jo të shëndetshme, vetëm nga dëshira për të mos tradhtuar tjetrin.

Prandaj, kushtojini vëmendje shkallës së besnikërisë që ofroni dhe, nëse mendoni se keni të bëni me flamuj të kuq, mos i anashkaloni. Edhe nëse ofroni rrethana lehtësuese, mos e lini veten të kapen në garë.

17 shenja që tregojnë se marrëdhënia juaj po merr fund

3. Kovarësia
Një person i ndërvarur shumë shpesh do të tërheqë marrëdhënie toksike në jetën e tyre. Nevoja për t’u mbështetur gjithmonë te dikush dhe për të pasur gjithmonë një partner në krah mund t’ju shtyjë të pranoni gjëra që përndryshe nuk do t’i pranonit kurrë: sjellje të dhunshme, poshtërime dhe më shumë.

Në të njëjtën kohë, bashkëvarësia do t’ju bëjë të tërheqni partnerë që kanë nevojë për ju dhe që duhet të shpëtohen (në mënyrë toksike, natyrisht). Ose, anasjelltas, ju mund të përfaqësoni personin që ka nevojë për ndihmë dhe shpëtim. Jini shumë të vëmendshëm ndaj dinamikave të tilla!

4. Empatia
Sigurisht, empatia është një gjë e shkëlqyer, e cila i afron njerëzit dhe i bën ata më të mirë. Më pak kur ajo ju pengon të ndërmerrni veprime të dobishme për veten tuaj.
Kur jeni jashtëzakonisht empatik, mund ta gjeni veten në situata ku kujdeseni aq shumë për emocionet e tjetrit, saqë do ta keni shumë të vështirë të largoheni nga një kontekst i dëmshëm.
Në të njëjtën kohë, kur jeni shumë empatik, gjithmonë gjeni një justifikim për sjelljen e pakëndshme të partnerit. Prandaj, e kuptoni dhe e falni pafundësisht, sado keq të ndiheni.

5. Mungesa e vetëeksplorimit
Disa njerëz kanë një dëshirë të brendshme për vetë-zbulim dhe vetë-eksplorim. Ata janë kureshtarë, provojnë gjëra të ndryshme dhe përpiqen të njihen me njëri-tjetrin.

Nëse nuk jeni pjesë e kësaj kategorie dhe deri më tani nuk i keni bërë vetes shumë pyetje se kush jeni dhe çfarë ju pëlqen, mund të bini në grackën e marrëdhënieve toksike. Do pranoni çdo lloj partneri dhe nuk do e kuptoni nëse lidhja juaj është në përputhje me atë që dëshironi. Do të mendoni se çdo gjë që merrni është mjaft e mirë./WOWbiz.al

Foto: pexels

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...